21grams Logo 21grams
search

"Jag gillar att få allt på papper."

Kerstin skapar ordning med hålslagare och pärm. Hon vill ha sina räkningar och brev fysiskt.

I vår artikelserie "Lär känna dina kunder" kommer du att få träffa några av dina kunder. Det här är Kerstin.

Ingen mottagare är den andre lik.

Dina kunder är en brokig skara personer. Alla med olika vanor och rutiner. Därför behöver du anpassa din kommunikation för att nå fram.

Känner du Wilmer?

Wilmer har inga rutiner och tar det mesta på uppstuds. Eller volley.

Läs mer

Kanalvalet 2024

I årets undersökning Kanalvalet ser vi tydligt hur olika vanor och beteenden påverkar hur du når fram med ditt budskap.

Läs mer om Kanalvalet

En leverantör för alla typer av kunder.

Med 21grams tjänster når du dina kunder i den kanal de önskar. Digitalt eller fysiskt.

Jag vill veta mer om 21grams

Anpassa din kommunikation till dina kunders önskemål och vinn racet om kunderna. Årets undersökning Kanalvalet visar tydligt hur olika dina kunder beter sig. Vi ser till att du når dina kunder där de befinner sig och är mottagliga.

Att få dina kunder att ta emot ditt budskap och betala just din faktura handlar mycket om rätt metod och tajming. Ingen kund är den andre lik. Som avsändare gäller det anpassa sig till sina kunders olika val. I vår artikelserie ”Lär känna dina kunder” kommer du att få träffa några av dina kunder. Det här är Kerstin.

Vem är Kerstin?

I Kerstins papperskalender är det en markering den 25:e varje månad. Då är det dags att samla ihop månadens räkningar från korgen på hemmaskrivbordet och skriva in dem på bankgiroblanketten. Alltsammans läggs i det särskilda bankgirokuvertet och klistras igen. Fram med hålslagaren och in i pärmen för räkningar, en flik för varje typ av räkning. Det här är Kerstins sätt att skapa ordning och reda och överblick.

När kuvertet med räkningar är klart tar Kerstin och hennes sambo Lars bilen ner till det lilla centrumet i närheten och postar kuvertet. Sedan har det blivit tradition att gå och ta en kaffe och bakelse på det lilla fiket bredvid den gula brevlådan. ”Räkningsfika” kallar de det, och den infaller en gång i månaden.

Räkningar ska komma på papper

Kerstin vill ha alla räkningar på papper, hem i brevlådan. Skulle de börja komma i mail eller på annat sätt är det risk att de försvinner, känner Kerstin. För ett tag sedan hade de en rörmokare hemma som gjorde ett jobb. Han ville ha betalt direkt via Swish, men då ringde hon dottern för säkerhets skull, som kunde betala så länge.

”Jag är alltid lite orolig att jag missar något när det kommer på mail istället för i brevlådan.”

När de kom hem från ”räkningsfikat” träffade de en granne i trappuppgången som berättade att det hade varit ett informationsmöte om den nya tvättstugen. Kerstin hade helt missat inbjudan till mötet, för den hade visst bara skickats ut via e-post. Visserligen har hon mail, men det var nog någon vecka sedan hon kollade där. Hon önskar att hyresvärden hade kunnat lägga lappar i brevlådan istället.

Information från Pensionsmyndigheten och banken – som ett brev på posten

I mitten av januari kommer det stora orangea kuvertet från Pensionsmyndigheten. Som tur är kan Kerstin fortfarande få det hem i brevlådan som ett ”riktigt” kuvert, även om hon vet att andra väljer att få det till sin digitala brevlåda. Samma sak med kontoutdragen från banken, de kommer varje månad och sätts in i en särskild pärm.

Däremot är det ett par ”räkningar” som inte kommer på papper. Det är den månatliga summan som Kerstin ger bort till Cancerfonden och Hjärnfonden. De dras via autogiro varje månad, så det behöver hon inte tänka på. Det där ordnade hon med för massor av år sedan, så det rullar bara på.

Känner du Kerstin?

Kerstin är bara en av alla dina kunder. Läs mer om Wilmer, Eva, Stefan, Kennet och Maja som alla har sina unika vanor och önskemål.

Fakta om Kerstin:

Ålder: 77 år.
Bor: Lägenhet i Älvsbyn, Norrbotten.
Jobb: Pensionär.
Bakgrund: Född och uppväxt i byn. Jobbat hela sitt yrkesverksamma liv inom skolan.

Läs mer om Kanalvalet

Läs mer om andra kunder

Du behöver bara en leverantör även om dina kunder beter sig olika.

Alla dina kunder har lite olika vanor och beteenden.

När du vill ha betalt av dina kunder, gäller det att kunna erbjuda flera sätt att betala på.

Anlita oss på 21grams för dina faktura- och kommunikationsutskick, så når du ut i alla kanaler. En leverantör för allt.

Läs mer

Vill du verkligen nå fram till dina kunder?

Så klart du vill. Då vill vi att du blir vår kund. Vi hjälper dig att analysera din kundbas så att du väljer rätt kanaler för att nå ut.

Och det bästa av allt, du behöver bara 21grams för att komma åt alla kanaler.

Vi hör av oss till dig!

Lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort!