21grams Logo 21grams
search

Pappersfaktura

Vi producerar och distribuerar era pappersfakturor.

Vi producerar och skickar ut era fakturor, både fysiskt och digitalt. När du kombinerar våra fakturatjänster når du ut till alla, i den kanal dina kunder önskar. I våra tjänster ingår såklart även pappersfaktura, så att ni kan fortsätta erbjuda det till de kunder som ännu inte har någon digital plattform.

Även om många idag vill ha sin post och sina räkningar digitalt, är det fortfarande en del som av olika skäl vill ha pappersfakturor. Vi hjälper er med båda delarna.

En faktura i papper blir extra användarvänlig och enkel att hantera om den har flera betalningsalternativ. Förutom den traditionella OCR-avin, kan vi lägga på QR-koder för Swish för att ytterligare underlätta betalningen för dina kunder.

 

Med en QR-kod för Swish på pappersfakturan underlättar du för dina kunder och du får snabbare betalt. 

 

Du har troligen en majoritet av kunder som vill ha sin post och räkningar i en digital brevlåda eller som e-faktura. Med våra tjänster går det utmärkt att nå dina kunder via de kanalerna, men på samma gång skicka ut pappersfakturor till de som hellre vill ha det.

Genom att skicka ut pappersfakturor och brev till dina kunders fysiska brevlådor kan du faktiskt sticka ut i det digitala bruset. Kanske vill du använda fakturan som bärare av annan viktig information eller som marknadsföringskanal? Då kan du passa på och skicka med en bilaga eller annan information i samma kuvert.

Självklart kan du kombinera dina pappersfakturor med digitala tjänster och förenkla betalningarna för dina kunder. Läs gärna mer om t ex e-faktura eller digitala brevlådor. Välkommen att kontakta någon av oss på 21grams så berättar vi mer.

Tre goda skäl att välja 21grams

Smart. Utnyttja fördelarna med en traditionell, fysisk kanal samtidigt som du via QR-koden gör det möjligt att genomföra en snabb betalning via Swish.

Effektivt. Dina kunder kan betala direkt, och du får snabbare betalt.

Flexibelt. Kombinera fysiska och digitala kanaler för dina utskick så att dina kunder får sin kommunikation där de vill ha den.

Frågor och svar

Vad är en pappersfaktura?

En faktura som skickas ut fysiskt i papper, även kallat pappersfaktura. Vi på 21grams kan hjälpa er med alla typer av fakturor, fysiska och digitala.

Hur betalar man en pappersfaktura?

Om du vill betala med mobilen, kan du logga in i din internetbank och skanna nedersta raden på avin. Där fångar du upp OCR-numret, beloppet och mottagarens konto. Sedan kan du slutföra betalningen som vanligt. Ibland har pappersfakturor också en QR-kod som du kan skanna och betala med Swish. Är du fakturautställare, vänd dig till oss på 21grams så hjälper vi dig att producera dina pappersfakturor.

Vad är en fysisk faktura?

En fysisk faktura, eller en pappersfaktura, printas på papper och skickas ut i fysiska brevlådor. Vi på 21grams kan hjälpa till med alla sorts fakturor, både fysiska och digitala.

Vad ska en faktura innehålla?

En faktura ska bl a innehålla:

  • Datum när fakturan ställdes ut
  • Adress till säljare och köpare
  • Fakturanummer
  • Säljarens momsregistreringsnummer
  • Specifikation
  • Pris
  • Momssats och momsbelopp

Vad betyder OCR?

OCR betyder Optical Character Recognition och används för att kunna identifiera elektroniska betalningar. Det används framförallt vid plus- och bankgirobetalningar för att identifiera varifrån betalningen kommer. Numret trycks bl a på betalningsavier på pappersfakturor.

Vad är en faktura?

En faktura är ett dokument, fysiskt eller digitalt, som innehåller krav om betalning. Fakturan ställs ut av ett företag till ett annat företag eller till en privatperson. Vill du ha hjälp att producera och distribuera fakturor, vänd dig till oss på 21grams.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!