21grams Logo 21grams
search

"Jag vill inte tära på skogens resurser. Inga papper, tack."

Maja har precis kommit ut i arbetslivet efter flera år av studier. Hon har just flyttat in i sin första egna lägenhet och försöker skapa struktur på livet.

I vår artikelserie "Lär känna dina kunder" kommer du att få träffa några av dina kunder. Det här är Maja.

Ingen mottagare är den andre lik.

Dina kunder är en brokig skara personer. Alla med olika vanor och rutiner. Därför behöver du anpassa din kommunikation för att nå fram.

Känner du Eva?

Eva är en digital nomad. All post måste vara digital om den ska nå fram.

Läs mer

Kanalvalet 2024

I årets undersökning Kanalvalet ser vi tydligt hur olika vanor och beteenden påverkar hur du når fram med ditt budskap.

Läs mer om Kanalvalet

En leverantör för alla typer av kunder.

Med 21grams tjänster når du dina kunder i den kanal de önskar. Digitalt eller fysiskt.

Jag vill veta mer om 21grams

Anpassa din kommunikation till dina kunders önskemål och vinn racet om kunderna. Årets undersökning Kanalvalet visar tydligt hur olika dina kunder beter sig. Vi ser till att du når dina kunder där de befinner sig och är mottagliga.

Att få dina kunder att ta emot ditt budskap och betala just din faktura handlar mycket om rätt metod och tajming. Ingen kund är den andre lik. Som avsändare gäller det anpassa sig till sina kunders olika val. I vår artikelserie ”Lär känna dina kunder” kommer du att få träffa några av dina kunder. Det här är Maja.

Vem är Maja?

Maja har nyss pluggat klart efter flera års studier på Umeå Universitet. Hon har precis lämnat studentlägenheten och flyttat in i sin första egna lägenhet. Äntligen har hon kommit ut i arbetslivet och har också lyckats få ett drömjobb som hållbarhetskonsult.

Att flytta in i eget gav lite nya insikter. Det blev plötsligt lite fler räkningar att ta hand om, el, avgift till bostadsrättsföreningen, avgift till a-kassan, försäkringar, bredband, telefon, tidningsprenumeration, tv-abonnemang, bolån… ja listan blev lång. Stämde verkligen den där boendekalkylen hon och banken gjorde när hon skulle låna pengar till bostadsrätten?

Lön och räkningar, hur ska det räcka?

Nu gäller det för Maja att få lite koll på tillvaron. Dessutom dyker ju räkningarna upp när man minst anar det. Den digitala prenumerationen på dagstidningen dras typ i mitten av månaden. Mer än en gång har det saknats pengar på kontot, vilket hon blev varse först när det kom en påminnelse via SMS.

”Hur ska man veta att pengarna räcker varje månad, och när ska man betala?”

Lönen kommer den 25:e, så långt är det enkelt. Lönebeskedet brukar komma via mail någon dag innan så att hon vet hur mycket som är på väg in på kontot. Sedan ramlar det in räkningar här och där. Hon har lyckat styra bort alla pappersräkningar till förmån för digitala alternativ. Hon vill verkligen inte tära på skogens resurser och slösa papper i onödan. Bostadsrättsföreningen aviserar månadsavgifterna i Majas digitala brevlåda. Och sedan plingar det till i mobilen då och då när det kommit in en ny e-faktura.

Maja cyklar överallt och vill inte slösa papper

I Umeå är det självklart att ta cykeln överallt. Att handla hem mat betyder bara att Maja hänger på sig ryggsäcken och en extra cykelväska för att få hem grejorna. Självklart tackar hon nej till butikens påsar och kvittot kommer digitalt. Som den hållbarhetsspecialist hon är tänker hon på att göra minsta möjliga avtryck på miljön. Hon odlar grönsaker i en hydroponisk odling i köksfönstret och har alltid en surdeg på gång i skafferiet.

 

Känner du Maja?

Maja är bara en av alla dina kunder. Läs mer om Wilmer, Kerstin, Stefan, Eva och Kennet som alla har sina unika vanor och önskemål.

Fakta om Maja:

Ålder: 28 år.
Bor: Umeå
Jobb: Hållbarhetskonsult.
Bakgrund: Född och uppväxt i Örnsköldsvik, väljer cykel och tåg före andra resesätt.

Läs mer om Kanalvalet

Läs mer om andra kunder

Du behöver bara en leverantör även om dina kunder beter sig olika.

Alla dina kunder har lite olika vanor och beteenden.

När du vill ha betalt av dina kunder, gäller det att kunna erbjuda flera sätt att betala på.

Anlita oss på 21grams för dina faktura- och kommunikationsutskick, så når du ut i alla kanaler. En leverantör för allt.

Läs mer

Vill du verkligen nå fram till dina kunder?

Så klart du vill. Då vill vi att du blir vår kund. Vi hjälper dig att analysera din kundbas så att du väljer rätt kanaler för att nå ut.

Och det bästa av allt, du behöver bara 21grams för att komma åt alla kanaler.

Vi hör av oss till dig!

Lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort!