21grams Logo 21grams
search

SMS

Ett snabbt och direkt sätt att kommunicera.

Vill du nå dina kunder via SMS – den kanske mest direkta kanalen? Gäller det kallelser, påminnelser, aviseringar eller kanske en länk till betalning är SMS en effektiv och bra metod.

Att ta emot och kommunicera via SMS ansågs tidigare vara ganska ”privat”. Idag är kanalen självklar i såväl kommersiella, professionella som privata sammanhang, men bör användas med en viss finess.

SMS är kanske den distributionskanal som kliver närmast individen och just därför ställer den större krav på utformning, budskap och tajming. Men, med SMS finns också styrkan i att nå mottagaren i realtid utan att förlora ett viktigt tillfälle för en direkt reaktion, en call-to-action. Till exempel en gåva till en insamling, att utnyttja ett kundklubbserbjudande eller betala en faktura.

SMS lockar ofta till en direkt handling.

Att välja rätt kanal vid rätt tillfälle och med rätt budskap är viktigare än någonsin. Aldrig förr har valmöjligheterna varit större, både vad gäller distributionskanal och tidpunkt.

Vänd dig till oss på 21grams om du vill veta mer om hur och när SMS är den bästa kommunikationskanalen. Vi berättar förstås också gärna mer om hur du kan kombinera SMS med fler tjänster,  till exempel e-faktura, fysiska brev, e-arkiv, e-post och digitala brevlådor.

 

Tre goda skäl att välja 21grams

Exakthet. Du når mottagaren precis när du önskar, med budskap som leder till direkt handling.

Lärorikt. Med hjälp av 21grams stora kunskapsbas och erfarenheter hjälper vi dig hela vägen.

Enkelt. Genom att välja rätt kanal vid rätt tillfälle för dina budskap ökar sannolikheten att verkligen nå fram.

Frågor och svar

Vad betyder SMS?

SMS är en förkortning för Short Message Service.

Vad är ett SMS?

Det är korta textmeddelanden som skickas till mobiltelefoner. Vill du kommunicera med dina kunder via SMS, kontakta oss på 21grams.

När skickades det första SMS:et?

Redan 1992 skickades världens första SMS. Det här skedde över det engelska GSM-nätet och det lär har innehållit orden ”Merry Christmas”.

Kan man skicka ut betalningspåminnelser i SMS?

Javisst, via 21grams tjänster kan du skicka påminnelse till dina kunder när de inte har betalat, och erbjuda dem att betala direkt via Swish.

Hur skickar man SMS till flera?

Har du ett kundregister som innehåller mobiltelefonnummer, kan du enkelt nå ut till alla via 21grams SMS-tjänst.

Vad är en SMS-avisering?

Det kan t ex skapas ett SMS när man vill meddela mottagaren om något nytt har hänt i leveransprocessen. Till exempel om en vara har levererats, om ett dokument har lagts till på en digital lagringsplats eller om man bara vill bekräfta en order.

Testa att avisera med SMS!

Fyll i ditt nummer och testa hur det kan se ut att få en faktura, påminnelse eller brev aviserat med vår SMS tjänst. Du kan också lägga på möjlighet att betala med Swish eller banköverföring.

Var noga med formatet! Använd landkod och ta bort första nollan i ditt mobilnummer - t ex +46700000000. Det kan dröja några minuter tills du får svar.

Genom att posta uppgifterna i formuläret godkänner du att 21grams lagrar och processar uppgifterna för att kunna sätta ihop och hantera utskicket till dig. För mer information se vår integritetspolicy.se

    Vill du att vi kontaktar dig?

    Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig.