21grams Logo 21grams
search

Swish QR-kod

Med en QR-kod för Swish på pappersfakturorna betalar dina kunder snabbt.

Vi förser dina pappersfakturor med en QR-kod för Swish så att dina kunder kan betala direkt.

Även om du fortfarande skickar ut fakturor och avier i papper till dina kunder, kan du erbjuda ett snabbt betalningssätt med hjälp av en QR-kod för Swish. Många mottagare föredrar det istället för den gamla girobetalningen – och du får snabbare betalt.

Få mobila tjänster har haft lika stor påverkan på vår vardag som Swish. Idag tar många för givet att man kan betala direkt och att pengarna också kommer fram till mottagaren med en gång.

Swish QR-kod innehåller samma unika uppgifter som traditionella gireringar via plus- eller bankgiro och pengarna landar på mottagarkontot direkt. Utan att en enda siffra behöver knappas in manuellt.

”Det ska vara lika enkelt att betala en faktura som att swisha en kompis.”

När vi placerar en QR-kod på en pappersfaktura förenklar vi för dina kunder och kortar vägen till betalning betydligt. Mottagaren öppnar sin Swish-app i telefonen, skannar koden och godkänner sin betalning via mobilt BankId. Att betala för något ska vara enkelt, snabbt och smidigt, då blir det av.

Självklart kan du kombinera Swish QR-kod med flera av våra andra tjänster. Läs gärna mer om t ex pappersfakturae-faktura eller digitala brevlådor. Välkommen att kontakta någon av oss på 21grams så berättar vi mer.

Tre goda skäl att välja 21grams

Enkelt. Mottagaren kan betala snabbt med hjälp av mobilen, även om fakturan kommer i pappersform.

Snabbt. Swish-transaktioner sker i realtid och landar på ditt konto direkt. Optimalt för kassaflödet.

Säkert. Varje QR-kod är unik och innehåller samma unika uppgifter som vid en giroöverföring.

Frågor och svar

Hur betalar man en faktura med QR-kod?

QR-koden skannas med mobiltelefonen och betalas via Swish. Enkelt och snabbt. Är du avsändare av fakturor och vill förse dem med QR-kod för Swish, vänd dig till oss på 21grams så hjälper vi dig.

Vad betyder QR?

Det betyder Quick Response – en kod som kan innehålla en större mängd data, samtidigt som den svarar direkt. Vanligt är att den innehåller information för en betalning, såsom Swish.

Varför är det en QR-kod på fakturan?

Med en QR-kod på fakturan kan den betalas snabbt och direkt via Swish. Genom att skanna koden med mobiltelefonen följer alla referensnummer med och betalningen kan göras direkt via Swish.

Hur lägger man till en QR-kod på fakturan?

Kontakta oss på 21grams så hjälper vi dig. Vi är teknisk partner till Swish. Dessutom kan vi ta hand om hela processen för dina fakturor, både fysiska och digitala.

Varför ska jag erbjuda mina kunder att betala med Swish?

Swish-betalningarna ökar ständigt och många är vana vid att kunna betala det mesta den vägen. Om du ser till att även de fakturor du skickar ut kan betalas med Swish, kommer du att få betalt snabbare. Med en QR-kod på fakturan underlättar du ytterligare för dina kunder.

Kan man betala räkningar med Swish?

Javisst, om den som har ställt ut fakturan har förberett för det. Vi på 21grams tar hand om hela flödet, från print och post av fysiska fakturor till allt inom digitala fakturor. Vi kan också hjälpa till att förse era pappersfakturor med en QR-kod för Swish så att dina kunder kan betala snabbt.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!