21grams Logo 21grams
search

"Var fasen var det jag fick den fakturan?"

Stefan jagar runt efter all post och fakturor som kommer på olika ställen varje gång. I alla fall känns det så.

I vår artikelserie "Lär känna dina kunder" kommer du att få träffa några av dina kunder. Det här är Stefan.

Ingen mottagare är den andre lik.

Dina kunder är en brokig skara personer. Alla med olika vanor och rutiner. Därför behöver du anpassa din kommunikation för att nå fram.

Känner du Maja?

Maja samlar vuxenpoäng, tänker på miljön och försöker få lite ordning på saker och ting.

Läs mer

Kanalvalet 2024.

I årets undersökning Kanalvalet ser vi tydligt hur olika vanor och beteenden påverkar hur du når fram med ditt budskap.

Läs mer om Kanalvalet

En leverantör för alla typer av kunder.

Med 21grams tjänster når du dina kunder i den kanal de önskar. Digitalt eller fysiskt.

Jag vill veta mer om 21grams

Anpassa din kommunikation till dina kunders önskemål och vinn racet om kunderna. Årets undersökning Kanalvalet visar tydligt hur olika dina kunder beter sig. Vi ser till att du når dina kunder där de befinner sig och är mottagliga.

Att få dina kunder att ta emot ditt budskap och betala just din faktura handlar mycket om rätt metod och tajming. Ingen kund är den andre lik. Som avsändare gäller det anpassa sig till sina kunders olika val. I vår artikelserie ”Lär känna dina kunder” kommer du att få träffa några av dina kunder. Det här är Stefan.

Vem är Stefan?

När månaden närmar sig till slut känner sig Stefan lite som en multikonstnär som jonglerar med käglor samtidigt som han hoppar hopprep och knyter skorna på en gång. Nja, lite överdrivet kanske. Men som självpåtagen ”ekonomiansvarig” i familjen kan det kännas lite så ibland. Att hitta och få iväg betalningar för alla månadens räkningar kan ibland kännas som att leta sig fram i en labyrint i en tät djungel.

Först det här att hitta alla räkningar och fakturor som kommer till Stefan på alla olika vis. Den här månaden kom det några som e-fakturor i internetbanken, ett par i den digitala brevlådan och sedan var det visst något mail som innehöll en pdf-faktura som måste letas upp. Sedan var det visst någon insamling för en avtackning av dotterns mentor i skolan också.

”Tänk om det såg ut så här i den fysiska världen, då skulle jag behöva en hel dag för att springa runt och leta olika brevlådor, och ha koll på nycklar och koder för att komma in i dem.”

Ibland brukar Stefan tänka på hur det skulle se ut om det här hade handlat om fysiska brev, och att det fanns en brevlåda för varje ställe där posten och räkningarna skulle kunna dyka upp. Då skulle man få springa runt och leta ett bra tag efter de olika postlådorna och lista ut hur man skulle komma åt dem. ”Var är nyckeln till den där röda brevlådan bakom carporten och vad var det för kodlås till den där gröna boxen på grindstolpen? Och var är de andra lådorna, har jag tömt alla?”

Har jag fått med allt nu då?

Stefan känner alltid en lite gnagande oro över att ha missat något. Var det inte något SMS som kom om att betala något, var det något om lagkassan i sonens fotbollslag eller några lotter som dottern skulle sälja för sitt basketlag? Eller kom det på Whats App – eller på Messenger?

Till nästa månad har Stefan lovat sig själv att bli bättre. Samla ihop alla räkningar direkt när de kommer så att man inte missar något. Det finns roligare saker än att springa runt och leta brevlådor.

 

Känner du Stefan?

Stefan är bara en av alla dina kunder. Läs mer om Wilmer, Kerstin, Kennet, Eva och Maja som alla har sina unika vanor och önskemål.

Fakta om Stefan:

Ålder: 47 år
Bor: Villa i Tyresö utanför Stockholm
Jobb: Produktchef inom solcellsbranschen
Bakgrund: Född och uppväxt i Örebro. Bor med fru och två tonårsbarn.

Läs mer om Kanalvalet

Läs mer om andra kunder

Du behöver bara en leverantör även om dina kunder beter sig olika.

Alla dina kunder har lite olika vanor och beteenden.

När du vill ha betalt av dina kunder, gäller det att kunna erbjuda flera sätt att betala på.

Anlita oss på 21grams för dina faktura- och kommunikationsutskick, så når du ut i alla kanaler. En leverantör för allt.

Läs mer

Vill du verkligen nå fram till dina kunder?

Så klart du vill. Då vill vi att du blir vår kund. Vi hjälper dig att analysera din kundbas så att du väljer rätt kanaler för att nå ut.

Och det bästa av allt, du behöver bara 21grams för att komma åt alla kanaler.

Vi hör av oss till dig!

Lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort!