21grams Logo 21grams
search

Kund slängde faktura
- bytte leverantör.

Når du fram med din kommunikation?

Hur kommunicerar ni med era kunder? Vem bestämmer egentligen?

Idag är det oftast avsändaren som bestämmer.

När ett företag väljer hur fakturorna ska distribueras till sina kunder utgår man ofta – förenklat uttryckt – utifrån kostnader och intäkter. Det blir i regel billigare per styck att digitalisera, men ibland sitter man också med en intäkt från de fysiska fakturorna i form av till exempel aviseringsavgifter. Sedan har man också miljöaspekten att ta hänsyn till. Så, det här är en intressant avvägning, men ibland ett ganska knepigt dilemma.

Med det sagt, riskerar man ofta att hamna i ett inifrån-och-ut-tänk, som kanske inte alltid känns bra i magen.

”Vi lever i en föränderlig värld. Det har hänt otroligt mycket de senaste tio åren kring hur vi kommunicerar och hur vi skickar information till våra kunder och prospekts. Den pågående digitaliseringen driver mycket av det här.”

Stefan Blomqvist, VD 21grams

Och, vad är det ni ofta säger när ni pratar om er affär? Att ni ska kundanpassa? Att den som vinner racet är den som gör det som gör kunden nöjd?

När vi gör vår årliga kundundersökning Kanalvalet blir det tydligt vilken variation det finns i antalet kanaler, och hur olika mottagarna fungerar. Många har en bestämd åsikt kring hur man vill ha sina brev och känna att de vill vara med och påverka. Vare sig det gäller e-fakturor, fysisk post, digitala brevlådor eller e-post.

Så, hur tar ni reda på hur just era kunder vill ha information och kommunikation från er? Och hur når ni ut i de kanaler ni vill? Välkommen att göra en djupdykning i Kanalvalet tillsammans med oss och se var era kunder befinner sig. Kontakta gärna någon av oss på 21grams så kan vi berätta mer om hur vi kan se till att ni hittar rätt kanal för just era kunder.

Vill du att vi kontaktar dig?

Hör av dig så tar vi kontakt och pratar om hur ni väljer rätt kanal för just era kunder.

    Så här tar kunderna emot fakturor

    Så här vill kunderna ta emot fakturor