21grams Logo 21grams
search

Hastighetsrekord i att betala räkningar

Mobilen, multiverktyget för kommunikation och betalningar

Att få såväl erbjudanden som fakturor och betallänkar via SMS har blivit allt vanligare. Över hälften använder sin smartphone för att betala sina räkningar varje månad, betydligt fler än de som sätter sig framför datorn och gör det.

Mobilen är med andra ord kanske den viktigaste bäraren när det gäller att utföra sina betalningar. Det, kopplat till att Swish är ett snabbt och enkelt sätt att betala på är den avgörande anledningen till att mobilanpassade betalsätt är den viktigaste kanalen för att effektivt få in sina fordringar. Men när det gäller ren kommunikation den vägen gäller det att sköta det med finess.

”SMS är idag kanske den vanligaste kanalen för att meddela att något är på gång och att påminna om en kommande händelse eller en kallelse. Därför får SMS:en ganska stor uppmärksamhet, men man måste också avväga vilka budskap som passar just där.”

Andreas Lindh Masajada, säljare 21grams

Så, den gamla räkningshögen har flyttat in i mobilen och tenderar mer och mer att betas av direkt när de kommer. Majoriteten betalas via internetbanken men hela 20% vill idag betala sina fakturor med Swish, vilket är en rejäl ökning mot tidigare år.

Förutom att mobilen numera är ett viktigt betalningsverktyg, har det också blivit en scanner. En bidragande orsak till att Swish har ökat som betalningsmedel på fakturor är att många fakturor numera innehåller en QR-kod. Den scannas av med mobilen och betalningen går blixtsnabbt.

Vill ni prata kommunikation via mobilen, och alla dessa betallösningar? Vill ni också ha en QR-kod på era fakturor? De här lösningarna kan vi på 21grams hjälpa er med. Välkommen att kontakta någon av våra säljare.

Vill du att vi kontaktar dig?

Hör av dig så tar vi kontakt och pratar om hur ni väljer rätt betalningsmetoder för just era kunder.

    På vilken enhet betalar man?