21grams Logo 21grams
search

Hela 77% av de yngre betalar sina räkningar med mobilen.

Är era fakturor och dokument anpassade för det?

Det blir allt vanligare att man använder mobilen för att betala sina räkningar. Framför allt gäller det i de yngre målgrupperna, men även äldre övergår till det mer och mer. Enligt undersökningen Kanalvalet är det, oavsett ålder, över 55% som föredrar mobilen framför att sätta sig vid datorn eller betala på annat sätt.

Men, är era fakturor och dokument som ni skickar ut anpassade för det?

Har du testat att läsa specifikationen på elräkningen på mobilen? Eller kollat alla kreditkortstransaktioner på den minimala skärmen? Inte så lätt, eller hur?

Det är hög tid att lämna det gamla ”A4-pappret i pdf-format” som underlag när ni skapar underlag till internetbanken. När betalningarna i allt högre grad sker via mobiltelefonen, gäller det att också skapa läsbara fakturor och specifikationer.

”Jag betalar ofta mina e-fakturor med min mobil, när jag är på språng. Men jag vill såklart kunna kolla och läsa innehållet noga, så att allt ser rätt ut”
Andreas Lindh Masajada, säljare 21grams

Har ni olika dokumentmallar för olika kanaler? Det är stor skillnad på om mottagaren kommer att läsa era dokument eller fakturor på papper, på dator, på mobil eller läsplatta.

Vi på 21grams är experter på anpassningar för olika kanaler, både vad gäller innehåll och utformning. Låt oss ta ett snack så berättar vi mer.

 

Kanalvalet 2023: På vilken enhet betalar man?

Här visar vi hur olika åldersgrupper helst betalar.

Avisera mig!

Jag vill få en SMS-påminnelse när ni publicerar kommande insikter! Lämna dina uppgifter här. Notera formatet på telefonnumret för att vara säkra på att meddelandet kommer fram. 4670123456

    Vill du bli kontaktad?