21grams Logo 21grams
search

57 % vill ha myndighetspost i den digitala brevlådan

Siffran har bara ökat för varje år.

Frågan vi ställde: Vilken kanal föredrar du att ta emot försändelser och kommunikation från myndighet & kommun?

Men, vill dina kunder verkligen ha all sin post i den digitala brevlådan?

Mer än hälften av Sveriges befolkning har idag en digital brevlåda. Det här är platsen där många vill ta emot och spara post från t ex banker, myndigheter och försäkringsbolag. Den digitala brevlådan är också den plats där majoriteten vill ha sina lönebesked, enligt vår undersökning Kanalvalet 2023.

Men, vill just dina kunder verkligen ha all sin post där, och vill de också betala där?

Fler och fler vill få ”viktig” post rakt in i den digitala brevlådan, däremot råder det fortfarande en viss tveksamhet till att sköta betalningarna i den digitala brevlådan.

”Även om fakturan i skickats till den digitala brevlådan, är det fortfarande många som vill göra själva betalningen i sin internetbank.”
Stefan Blomqvist, VD 21grams

Betalningsmetoderna förenklas och förfinas hela tiden, men fortfarande föredrar nästan 50% att sköta sina betalningar i sin internetbank, även om fakturan kommit i den digitala brevlådan. Sannolikt vill man samla sina betalningar på ett ställe, och vanans makt är stor.

Men, andelen som vill betala sin faktura direkt i digitala brevlådan ökar faktiskt från år till år, över 25% enligt vår senaste undersökning. Även Swish ökar stadigt som betalningsmedel när fakturan kommer i den här kanalen.

Kanalvalet 2023: Det här vill mottagarna ha i sin digitala brevlåda.

Här har vi sammanställt hur många som svarar att man föredrar den digitala brevlådan som kanal för olika dokumenttyper.

Vill du bli kontaktad?