21grams Logo 21grams
search

Min stora dag

Mobile Collect gav stöd åt fler.

Hjälporganisationen Min Stora Dag ville hitta ett sätt att göra det smidigt för sina givare att ge en gåva via mobilen. Mobile Collect blev tjänsten som hjälpte dem med insamlingen till sitt viktiga arbete.

I år firar Min Stora Dag 20-års jubileum. Sedan eld-själen Claire Rosvall startade organisationen år 2000 har den vuxit från ett hjärteprojekt med ett tiotal frivilliga till en organisation med sjutton anställda och ett hundratal volontärer. Tillsammans hjälper de idag nästan 5 000 barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser att förverkliga sina önskningar och ger dem kraft att hantera en tuff vardag.

”Gåvorna har gjort att vi kunnat ge kraft och glädje till ännu fler barn som kämpar”

Organisationen drivs helt och hållet av frivilliga bidrag från privatpersoner, företag och föreningar och därför är det av största vikt att pengar verkligen kommer in.

För att underlätta för den som vill skänka pengar har Min Stora Dag provat flera olika tjänster med varierande resultat.

Inför sommarkampanjen ville de tacka sina givare och samtidigt ge dem möjlighet att skänka nya bidrag och sökte därför en tjänst för det.

”Vi strävade efter ett enkelt sätt att kommunicera och samtidigt erbjuda möjlighet att ge en gåva till förmån för barnen” säger Sara Zachrisson, ansvarig för privat insamling på Min Stora Dag.

Tipset om 21grams tjänst SMS Mobile Collect fick de från en annan hjälporganisation som använt och uppskattat den.
Tjänsten integrerar Swish som betalmetod, vilket skapade både en enkelhet och kontroll som var intressant för Min Stora Dag.
”Vi tyckte också att det var smidigt att vi i en och samma tjänst både kunde tacka givarna för deras bidrag, skicka ut en film för att visa vilken nytta pengar gjort och samtidigt erbjuda en swishlänk.”
Att samarbeta med 21grams gick snabbt och smidigt, menar Sara Zachrisson.

”Vi upplevde dem som superproffsiga och trevliga och kan verkligen varmt rekommendera dem.”

Kampanjen och sms:et som gick ut till organisationens givare gav ett lyckosamt resultat för Min Stora Dag.

”Vi är så tacksamma för intäkterna kampanjen resulterade i, de har gjort att vi kunnat ge kraft och glädje till ännu fler barn som kämpar och deras anhöriga” säger Sara Zachrisson.

Om Min Stora Dag

Min Stora Dag uppfyller drömmar och önskningar för barn och unga i Sverige som lider av allvarliga sjukdomar och diagnoser. Organisationen är icke vinstdrivande och drivs helt av insamlade medel. Idag får nära 5 000 barn i Sverige som lever med en allvarlig diagnos eller sjukdom en Stor Dag, men visionen är att kunna ge det till alla de 200 000 barn och unga som kämpar.

Vill du veta mer hur vi hjälpte min stora dag?

Hör gärna av dig till oss för att få reda på hur vi kan hjälpa dig optimera er kommunikation.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter här.