21grams Logo 21grams
search

Portooptimering

Genom att portooptimera dina utskick kommer du alltid åt det lägsta priset.

Skickar du fysiska brev, gäller det att hålla koll på portokostnaderna. När du låter oss portooptimera dina utskick får du bättre kontroll och kommer åt ett lägre pris. 21grams är en neutral part som alltid letar fram de bästa villkoren åt dig.

Att ständigt bevaka portomarknaden för att försäkra sig om lägsta pris kan vara tufft för dig som avsändare. Men vi gillar det – och vi kan det. Med våra prisvillkor och våra avancerade optimeringsverktyg håller vi reda på det åt dig. Vi ser helt enkelt till att du alltid får det lägsta priset och de bästa villkoren för varje utskick. Det är det här som är portooptimering.

Endast det lägsta är gott nog.

Helt enkelt, vi tar hänsyn till alla parametrar som påverkar portot, från storlek och vikt till regional fördelning och sorteringsgrad. Vi går igenom alla delar systematiskt och automatiserat för att minimera kostnaden så långt det är möjligt.

Vi tar fram det bästa ur alla postoperatörers villkor och bevakar det åt dig för dina postala utskick. Oavsett om det handlar om fakturor, avier, kontoutdrag eller information. Eller kanske skickar du ut fysiska brev i dina kampanjer via direktmarknadsföring.

I vårt erbjudande att optimera portot ryms utöver portooptimering, även inrikesporto, utrikesporto, kontorspost och en c/o-tjänst där vi förenklar din portoadministration, samt ett flertal sorteringstjänster.

Fyra goda skäl att välja 21grams

Kontroll. Vi har koll på hela kedjan. Från portoavtalets utformning till attest av faktura.

Billigt. Portooptimering kan innebära stora besparingar.

Tryggt. Med vår långa erfarenhet har vi stenkoll på alla parametrar som påverkar portokostnaden.

Flexibelt. Vi samarbetar med alla operatörer på marknaden för att hitta bästa lösningen i varje enskilt fall.

Frågor och svar

Vad är portooptimering?

Det är ett sätt att räkna fram det mest fördelaktiga valet för ett postalt utskick. Vi väger in alla parametrar som påverkar portot, såsom storlek, vikt, geografisk fördelning och sorteringsgrad. Sedan låter vi våra smarta beräkningsverktyg presentera det bästa alternativet, ofta mixat med olika postoperatörer.

Hur sänker man portokostnaderna?

Genom att portooptimera med 21grams kan du sänka portokostnaderna rejält. Vi räknar fram det mest fördelaktiga priset till dig baserat på villkoren i ditt postala utskick.

Vad är en postoperatör?

Med postoperatör menar vi ett företag som fraktar och delar ut post. I Sverige finns det idag cirka 25 olika postoperatörer.

Kan man använda flera postoperatörer?

Ja, när vi portooptimerar räknar vi fram bästa pris bland flera postoperatörer. Vänd dig till oss på 21grams så berättar vi mer.

Vad betyder PTS?

Post- och telestyrelsen är en myndighet som ansvarar för frågor kring post och elektronisk kommunikation. Vi på 21grams håller oss alltid uppdaterade på nyheter inom området. Som kund hos oss kan du känna dig trygg med att vi alltid bevakar och följer förändringar som kan påverka dig som avsändare av kommunikation.

Kan man påverka sina portokostnader?

Ja, högst troligt kan du sänka dina portokostnader rejält när du anlitar oss på 21grams. Våra smarta optimeringsverktyg räknar fram det lägsta portopriset baserat på förutsättningarna i just ditt utskick. Låt oss göra en testkörning och presentera vilket portopris du skulle hamna på med hjälp av oss.

Ska vi kontakta dig?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!