21grams Logo 21grams
search

Unicef

Varenda krona är viktig. Livsviktig.

UNICEF Sverige får hjälp av 21grams att göra ännu större skillnad för barnen i världen. Sedan början av 2011 samarbetar UNICEF med 21grams för att spara pengar på sin posthantering. Sparade pengar på administration betyder mer pengar för att hjälpa barn i krig och katastrofer, för att få stopp på aidsepidemin och för världens alla barns rättigheter att gå i skolan.

En sparad krona är en krona mer till kampen för att FNs barnkonvention ska efterlevas.

UNICEF Sverige gör utskick nästan varje månad, där man ber privatpersoner och företag att skänka pengar, men också informerar om sin verksamhet. Med portooptimering från 21grams och de postavtal 21grams erbjuder, sparar UNICEF pengar som räddar liv.

Det mest talande exemplet är ett utskick av 350 000 brev som görs med jämna mellanrum. ”Pengarna vi sparar där räcker till 17 500 mässlingsvaccinationsdoser för barn i Afrika”, berättar Marion Faillard, affärsansvarig för Engångsgåvor på UNICEF Sverige. Samarbetet med 21grams gör att UNICEF sparar tio öre på varje försändelse.

”Vi vill spara pengar på ett smart sätt och 21grams har varit mycket lyhörda för vad vi behöver”, säger Marion Faillard. UNICEF skrev avtal med 21grams i januari 2011. Första utskicket med portooptimeringen och 21grams´ postavtal gjordes drygt två månader senare. ”Vi var inte nöjda med portoavtalet vi hade tidigare och försökte förhandla fram ett bättre avtal”, säger Marion Faillard. ”Vi har ett så kallat 90-konto, som många hjälporganisationer har, men lyckades trots det inte få större rabatt.” Genom det tryckeri UNICEF använder fick hon höra talas om 21grams, och det dröjde inte länge från första kontakt till systemet var implementerat i UNICEFs posthantering. ”Jag kände direkt att ett samarbete med 21grams innebar besparingsmöjligheter”, säger Marion Faillard.

Kombinationen UNICEF och 21grams har frigjort pengar till områden där de verkligen behövs, där de räddar liv, och Marion Faillard är självklart mycket nöjd. ”21grams har visat stor flexibilitet och är lätta att arbeta tillsammans med”, avslutar hon.

Om Unicef

Unicef kämpar för alla barn världen över. I regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar gör vi vårt yttersta för att varenda unge ska få sina rättigheter tillgodosedda. Vi förhandlar med beslutsfattare för att få dem att prioritera barnen och vi hjälper till med det mest grundläggande under barnens uppväxt – hela vägen från mammas mage och ut i vuxenlivet
Förutom fältkontor med långsiktiga utvecklingsprogram och katastrofberedskap i 155 länder och territorier, finns UNICEF även representerat Sverige som en ideell förening.

Vill du vet mer om hur vi jobbat med Unicef?

Hör gärna av dig till mig för att få reda på hur vi hjälpte Unicef optimera portot

Vill du vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter här.