21grams Logo 21grams
search

Kör en torris*

Låt oss visa hur du kan spara portokostnader på dina utskick.

Jag vill sänka portokostnaden!

Jag vill räkna på portokostnaden!

Kontakta mig och berätta hur!

Vi sänker portokostnaderna.

Skicka oss en testfil så räknar vi fram ett prisförslag.
Du förbinder dig inte till något och det kostar ingenting att testa.

Att köra en torris*

…vad är det?

Vi testkör helt enkelt ett exempel på en adressfil från er i våra portooptimeringsverktyg och räknar fram ett pris. När vi beräknar ditt pris tar vi fram det mest fördelaktiga för er, direkt jämförbart med vad ni betalar idag.

De dynamiska algoritmerna tar hänsyn till sådant som till exempel regional fördelning, vikt och storlek på dina försändelser – men inte minst –  vi beräknar också portopriset från flera olika postoperatörer. Förutom de stora och mer kända operatörerna räknar vi även med priser från Morgonpost som täcker in vissa delar av landet och erbjuder bra priser.

Hur funkar det?

Ni laddar upp en adressfil enligt våra anvisningar. Adressfilen ska spegla ett exempel på ett av era vanliga utskick. Det är enkelt och den kan levereras i csv-format, text eller i excel. Filen kan vara helt avpersonifierad och bara innehålla delar av adressen. Självklart uppfyller vi alla nödvändiga säkerhetskrav gällande GDPR och ni gör en säker överföring genom File exchange.

Att köra en torris kostar såklart ingenting. Och du förbinder dig inte till något.

Vi räknar fram vad du kan spara genom att köpa porto för dina postala utskick genom oss på 21grams. Du jämför med vad du betalar idag och tar ställning till hur du vill gå vidare.

Sänk portokostnaderna genom att använda alla postoperatörers bästa villkor.

Genom att portooptimera era sändningar via 21grams, kommer ni alltid åt det bästa sättet att distribuera er kommunikation, vare sig det gäller fakturor, kontoutdrag eller era direktmarknadsföringskampanjer.

Du behöver bara ett avtal istället för flera olika. Du slipper jaga priser, rabatter och villkor hos de olika postdistributörerna. När du portooptimerar via 21grams håller vi koll på det åt dig, och ser till att använda den distributör som blir bäst för dig. Ibland är det en, men i många fall flera. Din sändning fördelas på de olika operatörerna, men det behöver du inte tänka på, vi bevakar det åt dig och du får en samlad faktura oavsett.

*Torris = ett smeknamn för torrsim eller torrkörning. Ett av oss helt påhittat begrepp för att testköra filer i våra portooptimeringsverktyg.

Vill du köra en torris?

Lämna dina uppgifter här så tar vi kontakt och berättar hur vi kan spara portokostnader till er.

  Så här enkelt är
  det att köra en torris.

  1. Du får en inloggning till File exchange.
  2. Ladda upp en fil enligt vår anvisning.
  3. I meddelandefältet anger du försändelsens vikt.

  Klart! Vi kontaktar dig och visar en rapport på hur mycket du kan spara.

  Frågor & svar om hur du sänker portokostnaderna genom portooptimering

   

  Vad är ett uppköp?

  Vi ser alltid till de olika postoperatörernas villkor och att de utnyttjas på bästa sätt. Om det saknas brev för att uppfylla ett volymvillkor gör vi ett uppköp upp till nästa volymgräns för att sänka utskickets totala kostnad.

  Hur kan man optimera A- med B-post?

  Genom att nyttja alla postoperatörer på det mest optimala sättet, ser vi alltid till att anpassa dina sändningar till postoperatörernas volymkrav. Det betyder att om du har en volym av A-post som ligger precis under en volymgräns för att få en viss rabatt, kommer 21grams optimeringstjänst att uppgradera en del av B-postvolymen till A-post. Det här gör att ni ändå sänker den totala kostnaden.

  Vad är POP?

  För att få högsta möjliga rabatt hos postoperatören CityMail behöver man uppfylla vissa krav på tilläggssortering, POP (printfilsoptimering). Det här betyder att man skriver ut ett särskilt ID på breven. Självklart stödjer 21grams mjukvaror detta.

  Kan man skicka A-post med CityMail?

  CityMail erbjuder inte A-post med 1-2 dagars leveranstid utan har istället normalt en servicenivå på utdelning dag 1-4.  Men, med hjälp av 21grams sorteringsverktyg håller vi reda på exakt vilka adresser CityMail besöker de nästkommande två dagarna efter inlämning. Vi sorterar ut de breven och distribuerar dem med CityMail istället för med PostNord för att du ska få en snabb utleverans till ett lägre portoavtal. Du kan på så sätt skicka ut hälften av din ”A-post” till priset av ”B-post”.

  Vad betyder KST?

  För att få riktigt bra portovillkor, krävs det stora postvolymer. Genom att ni slår ihop flera av era utskick kommer ni alltså åt bättre priser. Men för att möjliggöra det, behöver ni förmodligen en bra uppföljning så att ni kan fördela kostnaderna internt. KST betyder kostnadsställekontroll. I 21grams sorteringsmjukvara kan ni förse alla försändelser med flerdimensionella IDn. På så sätt kan ni enkelt få fram uppföljningsrapporter som visar på kostnadsfördelningar mellan t ex bolag, system, projekt eller avdelningar.

   

  Vad är skillnaden mellan att sortera och optimera?

  Att sortera era försändelser utifrån postoperatörernas krav är självklart i 21grams mjukvaror. Men att sedan optimera utskicket betyder att vi också fördelar alla försändelser på det mest optimala sättet. Det handlar om att förhålla sig till prislistor, geografisk fördelning, volymkrav och rabatter. Genom att kombinera allt detta kommer våra dynamiska algoritmer alltid att presentera det bästa alternativet.

   

  Verkar det krångligt? Det behöver du inte tänka på. Allt det här får du med 21grams portooptimering.

  Fyra goda skäl att portooptimera med 21grams

  Billigt. Portooptimering kan innebära stora besparingar på era portokostnader.

  Flexibelt. Vi samarbetar med alla operatörer på marknaden för att hitta bästa lösningen i varje enskilt fall.

   

  Tryggt. Vi bevakar ständigt alla villkor och förändringar hos alla operatörer.

  Smidigt. Du får en samlad faktura istället för flera olika, vilket förenklar din administration.