21grams Logo 21grams
search

Lär känna Theo

Från läkarprogrammet, via bränslebolag till produktchef på 21grams.

Läs mer

Lär känna Theo

"Min närmaste chef, Mikael Bånnsgård, hade jobbat i bolaget länge, och kunde mycket om det mesta så det blev en bra introduktion."

Kontakta mig

Lär känna Theo

"Allt det där som ett litet bolag kommer med, men ändå med en stor känsla."

Theo är sjöräddaren som kan betalningar

Efter en spännande och brokig resa, från läkarprogrammet i Litauen till en resande tjänst inom support vid byte av kassasystem på en stor bensinkedja, vidare till en utbildning till projektledare på Berghs, dök jobbet som projektledare på 21grams upp.
Det här var 2018 och ett av de första uppdragen var att ta hand om Swish QR-kod som nyss lanserats. Snabbt blev han ”Mr Swish” med hela företaget och satte tänderna i implementationer av nya kunder i olika projekt.

Vad var ditt första intryck av 21grams?

– Det kändes som ett tajt gäng, och man kom som en ny i flocken. Men snart insåg jag att det var fler än jag som var nyanställda och snabbt hade kommit in i gänget. Kände direkt att det var högt i tak och en skön, välkomnande stämning. Min närmaste chef, Mikael Bånnsgård, hade jobbat i bolaget länge, och kunde mycket om det mesta så det blev en bra introduktion.

Efter ett par år ville Theo utveckla sig på tekniksidan och blev den rätte för en roll som projektledare inom Multichannel. Här var han bland annat med och utvecklade en tjänst för mobila betalningar, Mobile Collect. Nästa steg, ett par år senare, var att gå vidare till produktsidan där han fick en roll som produktchef för området betalningar och digitala tjänster. Här jobbar han nära utvecklingssidan samtidigt som han har många externa kontakter med leverantörer av nya tjänster.

Beskriv vad du gör i ditt jobb som produktchef!

– Här gäller det att hålla sig uppdaterad på vad som händer på marknaden och följa förändringar och nyheter. Det kan handla om nyheter från Swish, nya lösningar för autogiro och andra helt nya produkter och betalsätt. När vi behöver anpassa oss och vill utveckla något är det jag som lägger fram interna prioriteringar för utvecklarna. Jag fungerar ibland också som ett stöd för försäljningsavdelningen med detaljkunskap inom ”mina” områden.

Hur tycker du att det är att jobba på 21grams?

– Jag kan verkligen säga att jag är stolt över att jobba här. Jag är tacksam över att få vara med och bidra! Framför allt har man varit bra på att uppmärksamma mina styrkor och kompetenser och använt det på ett bra sätt. Man har fångat upp när jag har velat utvecklas och hjälpt mig vidare på ett väldigt bra sätt.

”Det bästa med mitt jobb just nu är att det är så varierat. Och att jag får möjlighet att jobba med så många kompetenta personer. Det är så man utvecklas och lär sig!”

Brukar du hänga med dina kollegor utanför jobbet?

– Överhuvudtaget kan man säga att det är en väldigt aktiv arbetsplats. Många cyklar till jobbet, det springs stafetter, och flera löptränar och gymmar på luncherna. Några jobbar extra som Friskis-ledare och många spelar padel och golf och sånt. Sedan har vi ofta ett skönt fredagshäng i köket, en del AWs och andra aktiviteter utanför jobbet.

Vad är det bästa med att jobba på 21grams?

– Det känns som att det är ett ”stort, litet bolag”. Det är fortfarande en entreprenörsanda i bolaget, även om det har vuxit snabbt.

”Allt det där som ett litet bolag kommer med, men ändå med en stor känsla. ”

 

– Just nu är jag där jag vill vara, men det känns också som att det finns stora möjligheter att hitta nya roller inom bolaget. Nu med nya ägarna känns det att vi är i en internationell miljö och att det finns många nya öppningar om man vill.

– Om jag skulle rekommendera någon annan att söka jobb på 21grams? Ja absolut, alla dagar i veckan.

Vill du att vi kontaktar dig angående karriärmöjligheter?

Lämna dina uppgifter här.