21grams Logo 21grams
search

Lär känna Micke

"Jag har haft flera olika chefer med olika ledarskapsstil. Men alla har fungerat bra utifrån var jag har befunnit mig för stunden."

Om ledarskap

"Känslan av att leda en trygg grupp är helt otrolig."

Att släppa fram duktiga kollegor

"Att våga släppa taget om en bra kollega som vill vidare kan kännas svårt. Men både för den personen och för bolagets bästa vet man att det är bäst i längden."

Chefens förtroende

"Här får jag utrymme för det och jag känner att jag har mina chefers förtroende."

Micke är Friskisledaren som älskar design.

Trycksaker och design är något som ligger Mikael varmt om hjärtat. Och att få kliva in i en välsorterad pappershandel med fina pennor och vackert papper. Idag är mycket digitaliserat, men att få en leverans av nytryckta foldrar eller affischer är ändå något speciellt.  
Innan Mikael kom till 21grams år 2007, hade han jobbat på Swedbank i olika roller i nästan tio år. De sista åren där jobbade han som projektledare inom porto, tryck och print.

När det var dags att ta nästa steg slängde Mikael ut frågan på ett kund-leverantörsmöte till en person på 21grams, om han kände till någon som sökte någon med hans erfarenheter. Samma eftermiddag blev han uppringd av Stefan, 21grams VD, som undrade om han ville börja.

Vad har du haft för olika jobb på 21grams?

– Första uppdraget var att ta fram och utveckla en administrativ tjänst för portoinköp och blev sedan med tiden även projektledare. Redan efter något år här fick jag kliva in i rollen som ledare när vi behövde växa inom det som blev en kundadministrationsavdelning. Nu har jag, förutom det, även ansvar för några projektledare, kontorsansvarig och är också marknadschef.

– Idag har jag även i viss mån en internationell roll, då jag jobbar som nordisk marknadschef för Unifiedpost Group. Totalt förvaltar jag tillsammans med mina kollegor fem varumärken, och minst lika många hemsidor på några olika språk.

Många av dina kollegor säger att du har mycket energi. Vad driver dig?

– Jag gillar verkligen att jobba med människor och den stora variationen jobbet ger mig. Idag får jag utlopp för flera av mina intressen, ledarskap och rekrytering men även layout och design. Till och med mitt stora intresse för inredning har jag kunnat använda på kontoret eftersom jag har lett flera flyttprojekt och ommöbleringar i våra lokaler.

Hur trivs du med att vara ledare och chef?

– Känslan av att leda en trygg grupp är helt otrolig, men det kan såklart också finnas utmaningar i ledarskapet. Oavsett är det alltid viktigt att ha ett eget nätverk att få stöd och energi ifrån, internt och externt, från chefer, kollegor och vänner. Ofta kan man faktiskt lösa en del knutar relaterade till ledarskap i möten med kompisar eller när jag jobbar extra som ledare på Friskis & Svettis. Där stöttar jag också med ledarskapsutveckling och rekrytering av nya ledare.

 

”Jag brukar skoja och säga att jag älskade att leka kontor när jag var liten. Och det gör jag fortfarande än idag.”

Vad gör du för att dina kollegor ska trivas på jobbet?

– Jag gillar att ordna så att det är fint och snyggt på jobbet, med inredningsdetaljer och sådant som är speciellt för 21grams. Bland annat fick jag fria händer för att inreda våra konferensrum när vi flyttade hit, alla med en unik och speciell stil, baserat på vår VD Stefans särskilda intressen. Snyggast blev nog Rockrummet där jag fick inreda med Stefans gitarrsamling och rockhjältar på väggarna. Sedan har vi Hockeyrummet med 21-tröjor (Salmings och Foppas), Musikrummet med vinylskivor och vinylspelare, Biblioteket och Tintin-rummet för att nämna några.
– Våra fredagar på jobbet är ofta något extra med något gott att äta eller dricka och ibland en AW. På vår senaste konferens ledde jag och en kollega ett Cirkelfys- och spinningpass på Friskis & Svettis för de som ville.

Vad är det bästa med att jobba på 21grams?

– Jag känner att jag får utvecklas och att mina bästa förmågor tas tillvara på ett bra sätt. Med stigande ålder har jag mer och mer insett att det är jag själv som ansvarar för min egen utveckling. Här får jag utrymme för det och jag känner att jag har mina chefers förtroende. Om det så gäller att ansvara för en ny avdelning, arrangera en konferens, vara med och rekrytera eller organisera något. Jag kan ärligt känna att jag längtar till jobbet varje dag!

Skulle du rekommendera någon annan att söka sig till 21grams?

– Ja självklart. Vi brukar säga att 21grams är ett företag med en själ. När man träffar på någon som söker sig hit känner jag direkt om personen har en ”21grams-själ” och skulle passa in.

Vill du berätta något mer om dig själv?

Jag har ingen akademisk utbildning men jag är driven och nyfiken och det har tagit mig hit idag. Jag tycker att jag är ödmjuk för att jag är en riktig lantis som med lagom portion tur och lagom mycket drivkraft får ha ett jobb där jag trivs så oerhört bra!

Vill du att vi kontaktar dig angående karriärmöjligheter?

Lämna dina uppgifter här.