21grams Logo 21grams
search

iSort

Sorterar och optimerar dina brevutskick för bästa möjliga porto.

Skickar du eller dina kunder ut större volymer av fysisk post, t ex fakturor, pensionsbesked, kontoutdrag eller försäkringsbrev? Med optimeringstjänsten iSort sorterar och optimerar vi dina utskick redan innan de produceras. På så sätt sänker du dina portokostnader. 

Varje brevsändning är unik med olika mottagare och olika förutsättningar. Genom att analysera och genomlysa utskicket ner på varje enskilt brev, kan vi räkna fram det mest optimala sättet att sortera utskicket.

Optimeringstjänsten iSort tar alltid fram billigast möjliga distribution för dina postala utskick.

iSort är en optimeringstjänst som enkelt kopplas på dina befintliga utskicksflöden. iSort processar innehållet och de smarta algoritmerna testar sig fram till den mest fördelaktiga fördelningen för utskicket. Beräkningarna tar helt enkelt hänsyn till varje enskilt brevs mottagaradress, format, vikt och vald distributionsdag för att sedan matcha det mot olika villkor och rabatter hos olika postoperatörer. Alltihop tar bara några minuter, sedan är ditt utskick redo att printas.

I vårt erbjudande att optimera portot ryms utöver optimeringstjänsten iSort även bl a portooptimering, inrikesporto och utrikesporto.

Fyra goda skäl att välja 21grams

Kostnadsbesparande. En portooptimering där vi räknar på villkoren från flera olika postoperatörer sänker garanterat nivån på din portofaktura.

Flexibelt. Sortering, optimering, produktionsrapporter, postnummerlistor, besparingsberäkningar och bilagehantering är några av de funktioner som du får tillgång till.

Snabbt. iSort har suverän prestanda som klarar även de allra största brevsändningarna. iSort integreras mot existerande realtidsflöden för preprocessing inför printproduktion.

Smart. Via optimeringstjänsten iSort får du tillgång till avancerad postsorteringsteknologi.

Frågor och svar

Hur sorteras brev?

För att få bästa möjliga rabatter hos postoperatörerna behöver man sortera breven innan inlämning. Har ni stora mängder automatiserade flöden av t ex brev, fakturor eller kontoutdrag som skickas ut löpande är det en god idé att sortera dem redan innan de produceras. Via 21grams optimeringstjänst iSort sköter vi hela sorteringsprocessen och sänker dina kostnader.

Vad påverkar kostnaden för våra utskick?

När du producerar och distribuerar olika försändelser är det många faktorer som kan påverka priset. Till exempel format, vikt, hur snabbt breven ska gå ut och till vilken adress de ska. Samt förstås vilken postoperatör du använder. När du använder 21grams optimeringstjänst iSort tar vi hänsyn till alla faktorer och räknar fram det mest fördelaktiga distributionssättet för just dina utskick.

Kan man postsortera fakturorna innan de skickas ut?

Absolut. När du gör det via 21grams optimeringstjänst iSort kommer du garanterat få ner kostnaden för distribution och porto.

Måste vi ändra något i vårt befintliga utskicksflöde om vi använder iSort?

När du använder tjänsten styr du om dina flöden med adressdata till iSort. Där görs sedan beräkningar och sortering på det mest optimala sättet innan flödet går vidare för printproduktion. Kontakta oss på 21grams så tittar vi på just era förutsättningar i er infrastruktur.

Varför ska man sortera breven innan de printas?

Om du vill komma åt de bästa rabatterna hos postoperatörerna, ska du lämna in dem sorterade. I 21grams optimeringstjänst iSort räknar vi på villkoren från flera olika postoperatörer och sorterar breven redan innan de produceras, så att de kommer ut i den ordning som är mest optimal. Allt för att du ska kunna sänka kostnaderna för dina utskick.

Vad är portooptimering?

Det är ett sätt att räkna fram det mest fördelaktiga valet för ett postalt utskick. Här väger vi in alla parametrar som påverkar portot, t ex storlek, vikt och geografisk fördelning av breven. En sak som också påverkar priset är hur breven är sorterade innan de överlämnas till postdistributörerna. Med 21grams optimeringstjänst iSort sorteras breven på bästa sätt innan de produceras.

Ska vi kontakta dig?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!