21grams Logo 21grams
search

2 miljarder transaktioner under 2020

2 miljarder Swish-transaktioner under 2020 enligt swish.nu. Och allt fler vill betala sina fakturor med Swish, enligt Kanalvalet 2021.

I Kanalvalet framkommer det att 16 procent av de tillfrågade vill betala sina fakturor via Swish. Majoriteten tillhör den yngre generationen och betalmetoden visar på en trendökning.

Betaltjänsten Swish lanserades för åtta år sedan och har sedan dess i rasande takt tagit andelar inom betalmarknaden. Idag har Swish ca 7,5 miljoner registrerade användare, vilket motsvarar ca 75% av svenska befolkningen. Betalningar mellan privatperson och företag genom Swish QR-kod ökade under 2019 med 236%.

– Swish är redan ett inarbetat sätt att föra över pengar mellan vänner och familj. När man sedan börjar erbjuda företag att använda samma tjänst förstår man att potentialen är otroligt hög för denna betalmetod, och att trenden för tjänsten kommer öka för varje år, säger Stefan Blomqvist, VD på 21grams.

Med hjälp av Swish förenklas betalningar av traditionella pappersutskick som till exempel fakturor, kampanjerbjudanden eller insamlingsbrev med hjälp av en individualiserad QR-kod, där användaren slipper fylla i betalinformation. Riskerna för felskrivningar tas bort, samtidigt som betalningarna genomförs snabbare och dessutom kommer in i realtid. Swish-betalning integreras även med fördel tillsammans med digitala fakturor som distribueras via epost och SMS.

Läs mer


Stefan Blomqvist, specialist Förenkla betalningar

16% vill betala fakturan med Swish

Vi ställde frågan antag att du fått en faktura med antingen vanlig post, e-post, eller som SMS med länk till fakturadokument. Hur skulle du helst vilja betala denna faktura?

Tre goda skäl att välja 21grams

  • Enkelt. Det finns mycket att vinna på att ha en leverantör som hanterar samtliga kommunikationskanaler till era mottagare
  • Automatiserat. Hela hanteringen är automatiserad, vilket innebär att vi kan erbjuda en kostnadseffektiv, komplett, snabb och säker tjänst.
  • Effektivt. Att distribuera e-fakturor direkt in i svenska internetbanker är effektivt för både dig och kunden. Det är säkrare och mer kostnadseffektivt jämfört med andra distributionsvägar. Det är dessutom en lösning som gör det bekvämare för kunden.

Kolla på vårt Open Post om Kanalvalet

Vill du att vi skickar rapporten?

Fyll i dina adressuppgifter här så postar vi rapporten.