21grams Logo 21grams
search

2 av 3 kommuner skickar bara fysiska brev

Enligt Kivras rapport ”Vägen till framtidens post” skickar 2 av 3 kommuner bara fysiska brev. Och samtidigt vill 48% av befolkningen ha den digitalt

Undersökningen visar på att fler vill ta emot sina viktiga dokument från bank, försäkringsbolag och myndigheter i sin digitala brevlåda.

Allt fler börjar flytta sina viktiga papper från den fysiska hemmapärmen till den digitala brevlådan. Kivra, som är en ordlek av ordet ’Arkiv’, har på senaste tiden blivit den ledande tjänsten för digital brevlåda med över 3 miljoner användare i Sverige.

– Jag tror egentligen att det är en tidsfråga innan de flesta har ställt om till digitala brevlådor för sina viktiga dokument. Inte bara för den goda översikten och enkla sökfunktionen, men också för att det går hand i hand med den hållbara trenden vi ser i samhället, säger Håkan Wärlinge.

21grams har sedan många år ett samarbete med Kivra som idag är den marknadsledande digitala brevlådan i Sverige.

– Oavsett om det är Mina meddelanden (Skatteverket), Digipost, eBoks, Omaposti eller Kivra som kunderna efterfrågar, kan vi på 21grams hjälpa till, avslutar Håkan Wärlinge.

Läs mer


Håkan Wärlinge, specialist Digitalisera Posten

48% vill ha myndighetspost i en digitalbrevlåda

Vi ställde frågan, vilka av följande sätt att ta emot försändelser föredrar du för kommunikation från myndighet & kommun?

Tre goda skäl att välja 21grams

  • Enkelt. Det finns mycket att vinna på att ha en leverantör som hanterar samtliga kommunikationskanaler till era mottagare
  • Automatiserat. Hela hanteringen är automatiserad, vilket innebär att vi kan erbjuda en kostnadseffektiv, komplett, snabb och säker tjänst.
  • Effektivt. Att distribuera e-fakturor direkt in i svenska internetbanker är effektivt för både dig och kunden. Det är säkrare och mer kostnadseffektivt jämfört med andra distributionsvägar. Det är dessutom en lösning som gör det bekvämare för kunden.

Kolla på vårt Open Post om Kanalvalet

Vill du att vi skickar rapporten?

Fyll i dina adressuppgifter här så postar vi rapporten.