21grams Logo 21grams
search

Vi söker en redovisningschef - TILLSATT

Är du redo att ta nästa steg som redovisningschef? Vi söker nu en erfaren person som kommer att ansvara för att leda redovisningsfunktionen och sätta riktningen framåt.

Vill du arbeta i ett entreprenörsdrivet växande bolag så har du kommit rätt. 21grams är ett företag som levererar tjänster som effektiviserar och optimerar företags fysiska och digitala kommunikation. 21grams är ett av Sveriges snabbast växande företag inom digitalisering av faktureringsprocesser och producerar ungefär en tredjedel av alla e-fakturor till de svenska internetbankerna. Dessutom hanterar 21grams mjukvaror nästan vartannat fysiskt brev som skickas ut i Sverige. Du får säkert ett par brev, e-mail eller e-fakturor som passerat via 21grams varje vecka. Idag är vi ca 80 medarbetare i Sverige och sedan 2021 är företaget en del av den börsnoterade europeiska koncernen Unifiedpost Group.

21grams är ett företag med själ. Företaget har vuxit både genom organisk tillväxt och genom förvärv där flera av grundarna till de ursprungliga bolagen finns kvar inom företaget. Huvudkontoret ligger högst upp i Lumahuset i Hammarby sjöstad med utsikt både mot stad, sjö och skidbacke. En del medarbetare finns även på andra orter såsom Göteborg, Malmö, Falun, Köpenhamn och Oslo.

Om tjänsten

Är du redo att ta nästa steg som Redovisningschef och vill vara med och vidareutveckla vår redovisningsfunktion? Trivs du dessutom bäst i entreprenörsstyrda och snabbfotade bolag där du arbetar verksamhetsnära och får vara med och påverka? Då kan det här vara rätt tjänst för dig!

21grams rekryterar nu en erfaren Redovisningschef som kommer att ansvara för att leda redovisningsfunktionen, sätta riktningen för det operativa redovisningsarbetet och säkerställa att redovisningen fortsätter att uppfylla de svenska och utländska regelverk som koncernen rapporterar enligt. Du har ett starkt driv och vilja att leda och optimera redovisningsavdelningen.

Som Redovisningschef på 21grams kommer du att ha personalansvar för 4 medarbetare och ingår i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till CFO.

Ditt huvudsakliga ansvar innefattar:

  • Ansvar för regelefterlevnad avseende IFRS och K3
  • Skattefrågor och hantering av momsregelverk, rapportering och inbetalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt och moms
  • Månadsbokslut, kvartalsbokslut och årsbokslut
  • Framtagning av underlag för koncernkonsolidering
  • Bokslutsrevision och förvaltningsrevision, framtagning av material, kontakt med revisorer
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Månatlig avstämning av vissa balanskonton och resultatkonton samt kontroll av samtliga avstämningar balanskonton
  • Utbetalningar och likviditetshantering
  • Efterlevnad av interna policys
  • Utveckling av processer, rutiner och rapportering

Vad erbjuder 21grams dig?

21grams erbjuder dig en utmanande och intressant roll med stor påverkansgrad. Som medarbetare får du möjlighet att arbeta på ett teknikkunnigt och innovativt företag med fokus på smart kommunikation där du får bidra på den fortsatta tillväxtresan.

Din bakgrund

Vi söker en erfaren Redovisningschef med flera års erfarenhet, företrädesvis med erfarenhet från ett mindre eller medelstort bolag där du är van vid att arbeta i en bred och varierad roll. Du är en van systemanvändare samt har goda kunskaper i Microsoft Excel. Vidare har du goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Det är meriterande med erfarenhet av rapportering.

Som person är du prestigelös, självgående och strukturerad. Du har tidigare erfarenhet som ledare och är stabil och trygg i hur du coachar ditt team. Du är en person som initierar och driver utveckling av processer, rutiner och rapporteringen tillsammans med ditt team. Vidare är du en initiativtagande och lösningsorienterad person som trivs med att komma med idéer samt levererar mot uppsatta mål.

Ansökan

I denna rekrytering har 21grams valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat, se nedan. Vi gör urval och intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Snabbfakta

Stad: Stockholm, Hammarby Sjöstad
Omfattning: 100%
Jobbkategori: Ekonomi
Startdatum: Enligt överenskommelse

Vill du att vi kontaktar dig?

Lämna dina uppgifter här!