21grams Logo 21grams
search

Unifiedpost förvärvar 21grams

Svensk innovatör blir del av börsnoterad europeisk fintech-grupp.

Unifiedpost Group (UPG), noterat på Euronext i Bryssel, förvärvar 21grams, pionjär inom digitala och fysiska posttjänster. Svenska 21grams har huvudkontor i Stockholm och verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Förvärvet ger Unifiedpost en nordisk etablering och adderar ytterligare tjänster inom dokumentdistribution och betalningslösningar.

Sedan starten 2004 har 21grams varit ledande i Norden för verksamhetskritiska lösningar för utgående utskick, genom att tillhandahålla posttjänster i kölvattnet av den avreglerade postmarknaden. Företaget erbjuder idag ett komplett utbud av kanaler för fysisk, digitalt och mobil distribution, liksom betallösningar (exempelvis Swish).

Genom att gå samman med Unifiedpost ökar 21grams ytterligare möjligheterna att utveckla tjänster inom digital distribution, e-handel, betalningar samt post- och paket-optimering . Unifiedposts internationella nätverk skapar dessutom möjlighet till lansering av flera av 21grams produkter på den globala marknaden.

”Vi är mycket nöjda att kunna välkomna 21grams till Unifiedpost-gruppen. Företaget har både en stark nordisk tjänsteportfölj som liknar Unifiedposts, och en unik erfarenhet av att hjälpa sina kunder med digitaliseringsprocesser samt kostnadseffektiva dokumentlösningar”, säger Hans Leybaert, VD för Unifiedpost.

”21grams och deras nuvarande ledning kommer att bli navet för vår verksamhet och satsning i Norden framåt”, avslutar Leybaert.

”Vi ser fram emot att bli en del av Unifiedpost. Vår gemensamma ambition är att bli ledande inom den föränderliga postmarknaden där digital distribution, e-handel och betalningar idag smälter samman”, säger Stefan Blomqvist, VD och grundare av 21grams.

”Planen är att fortsätta vår tillväxt i Norden både organiskt och genom lokala förvärv – nu med ännu starkare finansiella muskler. Unifiedposts tjänster blir en naturlig förlängning av vårt nuvarande erbjudande”, avslutar Blomqvist.

För ytterligare information kontakta

Stefan Blomqvist
VD, 21grams
Telefon +46 76 808 21 21
E-post stefan.blomqvist@21grams.com

Sarah Heuninck
Investor relations, Unifiedpost Group
Telefon +32 491 15 05 09
E-post sarah.heuninck@unifiedpost.com

 

Om 21grams
21grams grundades 2004 och är en ledande leverantör i Norden av affärskritiska utgående dokumentlösningar och tillhandahåller optimerade post- och pakettjänster. Företaget erbjuder
en komplett portfölj av postala, digitala och mobila distributionskanaler samt innovativa betalningslösningar.
21grams gruppen inkluderar dotterbolagen Addoro, Mailworld och Europe Post.

År 2020 omsatte företaget 770 miljoner kronor och har idag 70 anställda.

Om Unifiedpost Group
Unifiedpost Group vill bli den ledande molnbaserade plattformen för små och medelstora företag byggda på ”Dokument”, ”Identitet” och ”Betalningar”. Unifiedpost driver och utvecklar en 100% molnbaserad plattform för administrativa och finansiella tjänster som möjliggör sömlösa anslutningar mellan Unifiedposts kunder, deras leverantörer, deras kunder och andra parter i den finansiella värdekedjan. Med sina one-stop-shop-lösningar vill Unifiedpost förenkla administrativa och ekonomiska processer för sina kunder. Sedan starten 2001 har Unifiedpost Group vuxit avsevärt och expanderat till kontor i 15 länder över hela Europa, med mer än 350 miljoner behandlade dokument under 2019 som nått över 400 000 små och medelstora företag och 250 stora företag.

Fakta och siffror

  • Grundades 2001, med en dokumenterad meritlista
  • Proforma-omsättning för 2019 på 69 miljoner euro.
  • 750+ anställda i hela Europa
  • 350+ miljoner dokument 2019
  • Unifiedpost Payments, ett helägt dotterbolag, erkänns som betalningsinstitut av National Bank of Belgium
  • Certifierad Swift-partner
  • Noterat på den reglerade marknaden för Euronext Bryssel, symbol: UPG

www.unifiedpost.com