21grams Logo 21grams
search

Ropo Capital ingår långsiktigt partnerskap med 21grams, KGM och Bypost

Den gemensamma produktionen kommer ge samköpsfördelar inom flera delar och borga för en fortsatt bra konkurrenskraft för alla parter i samarbetet.

21grams och Ropo Capital inleder ett strategiskt samarbete kring produktion och distribution av Ropos Capitals utgående dokumentflöden, både fysiskt och digitalt.

Samarbetet innebär att 21grams kommer leverera all utgående distribution för Ropo Capital i Sverige och Norge inklusive e-faktura till internetbank. Printverksamheten kommer samtidigt att övertas av KGM i Sverige och Bypost i Norge inklusive all produktionspersonal, lokaler och maskinpark.

”För att kunna erbjuda de bästa tjänsterna behöver vi kontinuerligt utvecklas i takt med våra kunders behov. Ett viktigt steg i detta är att även fortsätta utveckla vårt erbjudande inom print. För att göra detta har vi valt att samarbeta med externa partners, vars fokus och kärnverksamhet är just print och distribution” säger Ropo Capital Groups koncernchef Rickard Westlund.

”Vi ser väldigt mycket fram emot partnerskapet och att tillsammans skapa en samverkan där vi tar tillvara både kompetens och erfarenhet samtidigt som det säkerställer en fortsatt bra kvalitet. Vi ser också fram emot ett långt samarbete där vi gemensamt kan skapa nya lösningar” avslutar Westlund.

”För 21grams passar samarbetet väldigt bra i vår ambition att växa verksamheten i Norden, med våra nya ägare Unifiedpost i ryggen. Den gemensamma produktionen kommer ge samköpsfördelar inom flera delar och borga för en fortsatt bra konkurrenskraft för alla parter i samarbetet. Tillsammans kommer vi till exempel hantera mer än var tredje e-faktura till internetbank i Sverige. För våra printpartners KGM och Bypost har det också varit centralt att kunna ta över befintlig personal och kompetens i flytten till”, säger Stefan Blomqvist, VD på 21grams.

Själva tjänsten kommer fortfarande att levereras av Ropo Capital, vilket innebär att förändringen inte kommer att påverka deras befintliga kunder.

Övergången för printverksamheten kommer att ske i början av oktober och för e-faktura till årsskiftet.

För ytterligare information kontakta

Stefan Blomqvist
VD, 21grams
Telefon +46 76 808 21 21
E-post stefan.blomqvist@21grams.com

David André
vVD, 21grams
Telefon +46 73 316 22 84
E-post david.andre@21grams.com

Om 21grams
Svenska 21grams grundades 2004 och erbjuder smarta kommunikationslösningar fysiskt och digitalt i Norden. Sedan 2021 är man en del i Unifiedpost Group, en börsnoterad europeisk fintech leverantör, med verksamhet i 26 länder. Företaget erbjuder avancerad dokumenthantering, optimering av porto, elektronisk distribution och lagring av fakturor, samt betalningslösningar. 2020 omsatte bolaget ca 800 miljoner kronor och har 75 anställda. Bland 21grams kunder märks tex Tele2, Google, Villaägarna, Collectum, Länsförsäkringar och Shell. Mer information finns på www.21grams.se.

Om Ropo Capital
Ropo Capital är marknadsledande inom fakturahantering i Finland och täcker hela värdekedjan för fakturans livscykel från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Genom att tänka nytt, sätta nya normer och en egenutvecklad teknisk plattform skapas värde för uppdragsgivare och deras kunder i form av stärkta kundrelationer och bättre finansiella resultat. Ropo Capital har cirka 400 anställda specialister i Finland, Sverige och Norge med mer än 10 000 kunder. Totalt levererar Ropo Capital över 170 miljoner fakturor och andra dokument årligen. 2020 förvärvade Ropo Capital finska Posti Groups* informationslogistikverksamhet i Sverige och Norge.

*Posti Group hette tidigare Itella och Opus Capita.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter här