21grams Logo 21grams

Digitala möten med oss

Vi genomför våra möten med tjänsten WhereBy. På den här sidan har vi sammanställt hjälp och råd och många bra tips för att lyckas bra med våra digitalamöten. Läs gärna igenom detta innan ditt möte med oss.

Vett & etikett

  • Om rummet är låst är det för att skydda oss att obehöriga ska komma in. Ange ditt namn och välj sen att knacka på. Värden för mötet släpper in dig då.
  • Använd mute för att inte ljud från dig ska störa de andra deltagarna
  • Använda headset för att undvika rundgång som riskerar störa alla
  • Frågor ställer vi efter föreläsningen. Meddela i chatten att du vill ställa en fråga

Krav

  • Webbläsaren Google Chrome
  • Eller appen Whereby
    Finns i App Store och på Google Play

Tips & trix

  • Bokstaven M är kortkommando för mute.
  • Mellanslag används för att tillfälligt stänga av mute om du är i muteläge eller tvärt om
  • För fokus på en deltagare, t ex föredragshållaren med presentationen klicka på bilden
  • För fullskärm, klicka på de trepunkterna uppe till höger på bilden

Ansluta med Google Chrom

  1. Klicka på länken eller skriv in länken.

Ansluta med appen WhereBy

  1. Klicka på länken i en smartphone som har appen installerad.

Eller

  1. Öppna appen klicka på  Join Existing Room
  2. Klicka på Set business link
  3. Fyll i 21grams klicka på Set business link.
  4. Fyll i rummets namn, web
  5. Välj om du vill ansluta med bara ljud eller ljud och bild.

Kontroll av presentatören och andra deltagare
Klicka på presentatörens och på de tre prickarna så dyker det upp några alternativ.

  • Maximize – Gör presentatören eller annan deltagares bild till störst på din skärm
  • Fullscreen – Gör presentatören, hens skärmdelning, eller annan deltagare till fullskärm

Kontroll av dig själv
Klicka på din egen bild och på de tre prickarna så dyker det upp några alternativ.

  • Set display name – Skriv in ditt fullständiga namn
  • Pop out – Klicka här om du vill minimera det som händer på mötet på skärmen om du vill göra annat under tiden du lyssnar.

Verktygsfältet

  • Cam Slå på och stäng av kamera
  • Mic – Slå på eller stäng av micken
  • Share Dela din skärm för deltagare
  • Chat – Öppna chatten för att diskret meddela dig. Värden bevakar chatten.
  • People – Översikt över vilka personer som deltar.
  • Leave – Avsluta och lämna mötesrummet.

Genvägar

  • V  Slå på och stäng av kamera
  • M  Slå på eller stäng av micken
  • C  Öppna chatten för att diskret meddela dig. Värden bevakar chatten.
  • F  Visa och dölj verktygsfältet
  • Mellanslag  Tillfälligt slå på eller slå av mute

Vill du att vi kontaktar dig?

Lämna dina uppgifter här.