21grams Logo 21grams
search

Betala fakturan med Swish!

21grams lanserar Swishbetalning via QR kod på fakturor och räkningar.

Svenska 21grams lanserar i samarbete med Getswish ett helt nytt sätt att betala sina fakturor. Genom en ny tjänst genereras kundunika QR-koder på fakturan så att mottagaren snabbt och enkelt kan betala genom att scanna av koden direkt på fakturan.

All nödvändig betalningsinformation är redan förifylld och betalningsmottagaren slipper således knappa in bankgironummer, belopp, OCR nummer mm.

Idag har redan 6 miljoner svenskar Swish och tjänsten växer med 90.000 nya användare varje månad. I och med den senaste uppdateringen av Swish-appen finns nu en inbyggd skanner för att snabbt kunna läsa av QR-koder. Efter att ha klickat på QR-ikonen högst upp i högra hörnet i Swish-appen är det klart för att scanna vartefter betalningen godkänns via Mobilt BankID. Detta gör att nästan alla svenskar kan använda den nya tjänsten direkt.

För mottagaren av fakturan blir betalningen alltså snabbare och enklare, och för avsändare finns det flera fördelar med att erbjuda även Swish som betalningssätt såsomsnabbare betalningstider samt ökad konverteringsgrad för olika erbjudanden.

”För oss är det en naturlig utveckling att kombinera den moderna mobila betalningen med den traditionella pappersfakturan som fortfarande är dominerande som betalningssätt för konsumenter, säger Stefan Blomqvist VD på 21grams. Teknologin vi nu lanserar påminner om de applikationer vi byggt för e-faktura till internetbank och portooptimering tidigare med högsta prestanda som fungerar i de tidskritiska dokumentprocesser som våra kunder och partners kräver. Lösningen kommer även att fungera för distribution i en digital brevlåda eller via e-mail, avslutar Blomqvist.

”Vi letar hela tiden nya möligheter för Swish och med 21grams QR-kodslösning på fakturor kan vi nu erbjuda ännu fler smidiga och snabba betalningar för våra användare säger Anna-Lena Wretman, VD för Getswish AB

De första piloterna rullas ut redan i början av oktober och tjänsten är driftsatt och tillgänglig för alla 21grams kunder. Läs mer på: www.getswish.se/qr eller www.21grams.com/Swish.

För ytterligare information kontakta:

Stefan Blomqvist, VD, 21grams AB
Tel: 076-808 21 21
stefan.blomqvist@21grams.com

Per Ekwall, presskontakt, Getswish AB,
Tel: 070 968 21 69

Om 21grams
Svenska 21grams grundades 2004 och erbjuder smarta kommunikationslösningar fysiskt och digitalt i Norden. Företaget erbjuder avancerad dokumenthantering, marknadsledande optimering av post och porto, samt elektronisk distribution och lagring av fakturor. 2016 omsatte bolaget ca 600 miljoner kronor och har 50 anställda. Bland 21grams kunder märks tex Google, Viasat, Skatteverket, Collectum, Länsförsäkringar och Shell.
Mer information finns på www.21grams.com.

Om Swish
Swish fungerar mellan Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Sparbanken Syd, Ålandsbanken samt Swedbank och Sparbankerna. Swish är en mobil betalningstjänst för privatpersoner och företag. Tala med din bank om hur du kan använda Swish.
press@getswish.se