21grams Logo 21grams
search

Aksell använder 21grams inkjetskrivare för adressering.

Skrivaren MP1800i printar med ett UV-härdande bläck på alla underlag.

Aksells supermoderna anläggning på Aksell Logistik i Haerland i Norge producerar trycksaker och bokbindning. Men det stannar inte där, utan sedan ska det paketeras, adresseras, sorteras och distribueras också. Här gäller det att välja de smartaste lösningarna för att få logistiken att fungera på topp.

Nyligen kompletterade Aksell sin maskinpark med 21grams högupplösta inkjetskrivare MP1800i för adressering på inplastade tidningar och magasin.

Erik Myrén på Aksell ansvarar för produktionslinjen som paketerar och adresserar magasin som ska skickas ut till mottagare över hela världen. Vissa magasin plastas in och andra skickas direkt utan plast.

Inkjetskrivaren är specialiserad på att printa adresseringar, högupplösta bilder och QR-koder.  Den klarar av alla underlag, såväl UV-lackat papper som sugande material.

”Skrivaren står på dygnet runt utan att vi behöver göra något och den är helt underhållsfri.”

Erik Myrén, Aksell

”Vi behöver bara fiberdukar och bläck, i övrigt rullar det på helt smärtfritt. 21grams är väldigt bra att ha att göra med. Vi får alltid tag i Martin, som är er skrivarinstallatör, om vi behöver hjälp med något. Framöver kommer den troligen även användas för annan typ av print, då den kan användas till betydligt fler områden.” säger Erik på Aksell.

21grams mjukvara PostSort används sedan tidigare som sorteringsverktyg för allt som går ut adresserat från Aksell. Den ser till att allt sorteras och buntas så att det hamnar på rätt ställe på bästa sätt. Här kan du läsa mer om det.

Vill du bli kontaktad?

Lämna dina uppgifter här så hör vi av oss.