21grams Logo 21grams
search

21grams förvärvar Mailworld-gruppen

21grams förvärvar 100% av aktierna i Mailworld Group, där bolagen MailWorld AB och Mailworld Office AB ingår och blir ledande inom utrikespost och kontorspost i Norden.

  • MailWorld AB är en av Nordens största oberoende leverantörer av brev och småpaket utomlands med distribution över hela världen.
  • Mailworld Office AB är en svensk certifierad postoperatör fokuserad på kontorspost och osorterade brev inrikes.

Genom samgåendet kommer 21grams och Mailworlds kunder få tillgång till ett bredare sortiment av tjänster inom fysisk och digital post, med ett fortsatt fokus på enkelhet och priseffektivitet.

Mailworld-bolagen kommer drivas vidare som dotterbolag under eget varumärke, men ingå i 21grams-gruppen med gemensam försäljning, inköp och produktion. VD för Mailworld blir David André.

”- Vi är mycket glada att få in Mailworld i 21grams-gruppen. Förutom ledande position inom vissa kundsegment och över 500 kunder, förstärker vi ledningen med ny erfarenhet inom både post och entreprenörskap som kommer hjälpa till att bygga 21grams till en ännu starkare spelare inom kommunikation i Norden, säger Stefan Blomqvist, VD för 21grams.

”- Med 21grams storlek och position kan vi skala upp Mailworld snabbare mot både fler partners, större kunder och nya marknader. Vi har samarbetat framgångsrikt med 21grams i många år och nu bygger vi vidare på detta fundament tillsammans”, säger David André, VD för Mailworld.

Den sammanslagna enheten kommer omsätta 750 miljoner och ha ca 75 anställda.

För ytterligare information kontakta:

Stefan Blomqvist, VD, 21grams
076 808 21 21 stefan.blomqvist@21grams.com

David André, VD, Mailworld
0733-16 22 84 david.andre@mailworld.se

Om 21grams
21grams grundades 2004 och är ett svenskt tjänsteföretag som erbjuder smarta kommunikationslösningar för fysisk och digital post samt mobila betalningar.

Företaget är ledande inom datasortering av post och porto samt elektronisk distribution av affärsdokument och direktreklam.

21grams erbjuder ett nätverk av postoperatörer både inrikes i Sverige och internationellt samt access till samtliga nordiska digitala distributionsalternativ som t.ex. E-faktura, Kivra, Digipost och Swish.

2018 omsatte koncernen drygt 600 miljoner kronor och har ca 60 anställda.

Bland 21grams kunder märks t ex Google, Viasat, Unicef, Skatteverket, Collectum, Länsförsäkringar och Shell.

www.21grams.com

Om Mailworld
Mailworld har funnits sedan 2003 på marknaden för internationell post och är sedan 2010 en registrerad postoperatör med tillstånd från Post- och Telestyrelsen att bedriva brevbefordran också på inrikesmarknaden.

Mailworld har idag kontor och egna sorteringscentraler i Stockholm, Göteborg och Malmö, men tjänster erbjuds även till kunder i övriga delar av Sverige och på övriga europeiska marknader. Vi hämtar post ifrån de flesta tryckerier i Sverige och i våra sorteringscentraler processar vi årligen mer än 20 miljoner brevförsändelser.

www.mailworld.se