21grams Logo 21grams
search

Lundeby

När norska Lundeby & co började använda systemen PostSort Sortering och PostSort Produktion från 21grams tredubblades omsättningen på fyra år. Nu är Lundeby & co störst i norra Europa inom bokbinderi och distribution av trycksaker. ”Det hade inte gått utan 21grams”, säger försäljningschefen Helge Gabriel Lundeby.

Företaget har en supermodern produktionsanläggning i Hærland med tio produktionslinjer: åtta linjer för produktion av trycksaker och bokbindning, en linje för adressmärkning och en linje för paketering av trycksaker med klammer och adressmärkning.

Effektivitet, snabbhet, noggrannhet, flexibilitet och förmågan att hitta de smartaste och mest kostnadseffektiva lösningarna för sina kunder har gjort Lundeby & co till en gigant i den här branschen. Lundeby & co har idag en mycket hög produktionskapacitet: här klarar två skift av alltifrån 150 000 enheter till en miljon enheter per dag. Paketeringen och adresseringen styrs av två system från 21grams: PostSort Sortering och PostSort Produktion. PostSort Sortering är programvaran som finns på kontoret i Hærland. I den förbereds adressfilerna inför en produktion, vilket betyder portooptimering, sortering av adresserna enligt postoperatörernas krav, samt skapandet av en printlayout.

PostSort Produktion är programvaran som bland annat styr de nio inkjet-systemen vid produktionen, det vill säga adressmärkningen antingen på etiketter, direkt på trycksakerna eller direkt på förpackningarna.

Lundeby & co är familjeföretaget som startades 1949 av Helge Lundeby och idag drivs av sonen Knut Helge Lundeby. Sonsonen Helge Gabriel Lundeby är utvecklings- och försäljningschef. För tio år sedan letade Lundeby & co efter en innovativ, effektiv och trygg leverantör av programvaror för att kunna öka produktionen. Lundeby & co valde 21grams.

Kaj Christensen på 21grams byggde då systemen efter Lundeby & co:s önskemål och behov. ”Vi sa vad vi ville ha och så fixade Kaj det”, säger Helge Gabriel Lundeby. ”Vi har samarbetet väldigt tätt med 21grams och speciellt då Kaj. När vi behövde höja vår produktionskapacitet behövde vi förstås ha ännu snabbare och effektivare lösningar när det gäller programvaror. Då snackade vi med Kaj som snabbt och effektivt utvecklade våra programvaror”.

21grams har, kan man kanske uttrycka det, gått sida vid sida med Lundeby & co. 21grams har i mycket blivit en förutsättning för Lundeby & co:s avancerade och, i många fall, omtalade och hyllade produktionsteknik.

”Programvarorna från 21grams har givit oss fler kunder och gjort att vi kunnat växa.”
Helge Gabriel Lundeby.

”Nu är vi störst i Norge och störst i norra Europa. Det hade inte gått utan 21grams”. Som ni förstått redan är Helge Gabriel Lundeby mycket nöjd, och när han beskriver arbetsrelationen med Kaj Christensen på 21grams säger han: ”Han är strukturerad. Väldigt grundlig. Han och 21grams levererar alltid. Allting fungerar perfekt. När det gäller Kaj skulle jag vilja säga att han är ett geni. Eller som vi säger på norska: Han är hel ved.”

Hel ved? Ett norskt uttryck för en genuin, solid och rakt igenom ärlig person.

Vill du vet mer om hur vi jobbat med Lundeby?

Hör gärna av dig till oss för att få reda på hur vi kan hjälpa dig optimera er kommunikation.

Mejla Morten Ring Morten

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter här.